Blokart Club Nederland

Website voor de blokartsport in Nederland

Voor welk zeil te kiezen?

Zeilen

De zeilen voor de blokart zijn er in vier verschillende maten; een 2.0m2,  een 3.0m2, en een 5.5m2 . Hiermee kunnen de zeilen worden verwisseld op basis van de windsterkte en/of van het lichaamsgewicht van de zeiler. Alle zeilen zijn gemaakt van Dacron zeildoek, versterkt met Mylar en voorzien van taps toelopende glasvezel zeillatten.

Sails sizes

Voor nieuwe zeilers die met een enkel zeil willen beginnen, raden wij het 4.0 m2 zeil aan. Dit is een prima optie voor de meeste windsnelheden en lichaamsgewichten.
Voor meer flexibiliteit is het natuurlijk aan te raden raden om zowel een zeil van 5,5 m2 als een van 3.0 m2 te hebben. Deze twee dienen als ideale aanvulling, zodat je kunt afwisselen afhankelijk van de rijomstandigheden. 
Het 4.0m2 zeil is de meest gebruikte maat van de zeilen.

Zeilselectietabel

Hieronder een tabel om een juiste keuze te maken. Deze grafiek laat zien hoe u uw zeil kunt aanpassen aan het lichaamsgewicht en aan de verwachte windsnelheden. Gebruik deze tabel als richtlijn om het juiste zeil te kiezen dat past bij uw gewicht en bij de windomstandigheden.

Controle vóór het zeilen

  • Zorg ervoor dat een helm wordt gedragen en we raden handschoenen, stevige schoenen, oogbescherming en geschikte kleding aan.
  • Controleer of alle apparatuur veilig is voor gebruik
  • Beoordeel de condities om er zeker van te zijn dat de geselecteerde zeilen geschikt zijn (zie zeil selectietabel)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *