Blokart Club Nederland

Website voor de blokartsport in Nederland

Verzekering voor Aansprakelijkheid en Materialen

Blokart Club Nederland heeft helaas niet meer de mogelijkheid om een collectieve aansprakelijkheidsverzekering af te kunnen sluiten.
En een WA/AVP (Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren) die ook het Blokartrijden dekt, is niet alleen verstandig, maar is ook verplicht, zéker bij deelname aan wedstrijden. Zowel Nationaal, als Internationaal.

Inmiddels heeft zich een andere mogelijkheid voorgedaan en die toch wel zéér aantrekkelijk is voor elke Blokartrijder. 
Er is contact gezocht met een Partner van “Europeesche Verzekeringen”. Deze partij is, “Sportzeker” . Zij hebben te kennen gegeven een mogelijkheid te hebben om, specifiek voor Blokartrijder en dan met speciale aandacht voor de wedstrijdrijders, een aansprakelijkheidsverzekering voor deze sport kunnen aanbieden. Het is helaas echter niet mogelijk om dit in verenigingsverband te realiseren, maar individueel is een aantrekkelijke verzekering wel af te sluiten.

 

Ook voor de Blokartrijder

Sportzeker heeft, als Partner van “Europeesche Verzekeringen”, al vanaf 2009 o.a. kitesurfen, windsurfen, golfsurfen, kite-buggy en nu dus ook blokartrijden in de polis opgenomen. 
Op deze pagina kunnen leden en aspirant leden  meer lezen over de mogelijkheden om gebruik te maken van deze verzekering.

WA/AVP verzekering

De Europeesche Verzekeringen is in de basis een reisverzekering en een reisverzekering heeft, normaal gesproken, geen aansprakelijkheidsdeel in de verzekering.
Sportzeker daarentegen is met name gericht op de “extremere” sporten (zoals hierboven genoemd) en heeft het aansprakelijkheidsdeel extra laten opnemen voor hun doelgroep.

 

Velen onder ons zullen ongetwijfeld zelf al een WA/AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren) hebben. Maar de normale AVP wordt dan meestal niet, of niet voldoende genoeg gedekt voor het Blokartrijden. Daarom heeft Sportzeker een optionele aansprakelijkheidsdekking opgenomen in hun clausule. En dit is derhalve een uitbreiding op uw huidige AVP. 
De aansprakelijkheidsdekking via Sportzeker is dus GEEN vervanging van een normale AVP, maar geldt alléén voor de in de “Sportzeker Clausule” benoemde sporten (waaronder blokart rijden) en tijdens het beoefenen van die sporten. Ook in het buitenland!

Het "Sportzeker" pakket

Sportzeker kan de Blokartsport verzekeren in een totaalpakket volgens de “Sportzeker Clausule”.

Dit wil zeggen, dat iedere blokartrijder op individuele basis een verzekering kan afsluiten voor zowel het materiaal, als ook voor een wettelijke aansprakelijkheid, bij eventuele reizen en voor het verblijf dat daarmee samenhangt. Dit geldt voor ALLE blokartactiviteiten in geheel Europa en dus niet alleen voor recreatief- of wedstrijdrijden in Nederland!

En het mooie van deze verzekering is, dat je ook zonder dat je een vakantie hebt geboekt, in Nederland verzekerd bent tijdens het beoefenen van de Blokartsport!

LET OP!

Deze verzekering is dus géén vervanging van uw huidige AVP, maar wel een belangrijke aanvulling daarop!

De reis- en WA-verzekering

De Sportzeker-verzekering is dus een uitgebreide reisverzekering, gecombineerd met een dekking voor materiaal- èn voor aansprakelijkheid tijdens het blokartrijden. Ook wanneer je niet op vakantie bent! 
Heb je dus al een reisverzekering lopen, dan kan je die in principe opzeggen. Ook dit valt dan onder de dekking van de “Sportzeker reisverzekering”.

Heb je dus al een reisverzekering lopen, dan kan je die in principe opzeggen.
Ook dit valt dan onder de dekking van de “Sportzeker reisverzekering”.

Ook voor jouw reisverzekering

En om u gerust te stellen:  de Europeesche heeft een hoge klantenbeoordeling en tevredenheidsscore!

Bezoek de site eens van "Sportzeker"

Klik eens op onderstaande knop, dan wordt je omgeleid naar de site van “Sportzeker”. Lees dan de verschillende artikelen op de site van Sportzeker eens rustig door. En wanneer je daarna wat meer neer beneden scrolt, zie je de kop “Wat krijgen we precies”.
In dat blok staat precies omschreven, wat de verzekering allemaal inhoudt. Blader eens langs alle tabs en zie hoe uitgebreid het totale pakket is en wat aanvullend nog mogelijk is. 
Op de pagina “Prijzen en Afsluiten” staat het inschrijfformulier. Door dit formulier in te vullen en daarop aan te vinken wat je mogelijk zou willen, zie je gelijk wat uiteindelijk de kosten voor de eerste 12 maanden kunnen gaan worden. Na 12 maanden kan je de premie aanpassen, of is de premie maandelijks opzegbaar.

Let echter wèl op!

Wanneer je de aansprakelijkheid via Sportzeker wilt verzekeren dan MOET je het vinkje bij het onderwerp “Aansprakelijkheid”  aan zetten !!

(Ja, ik wil de aansprakelijkheid meeverzekeren)

Tot slot

Nog één opmerking!

Deze verzekering geldt alléén voor Blokart en NIET voor ander strandzeilwagens!

Met deze polis via Sportzeker afgesloten, heb je niet alleen een hele goede reisverzekering via De Europeesche, maar ook een goede WA-verzekering en materialen verzekering voor onze geliefde sport “Het Blokartrijden”. 
Bij vragen kun je Sportzeker uiteraard bellen of een mailtje sturen naar info@sportzeker.nl