Blokart Club Nederland

Website voor de blokartsport in Nederland

Blokart Nieuwe velgen

Nieuwe Hogedrukvelgen

Een nieuwe hogedrukvelg is geïntroduceerd. Deze velg kan een druk aan van 50psi (3,4bar) en is  nu verkrijgbaar via uw dealer. De velg is reeds vanaf januari 2022 standaard op alle nieuwe Blokarts gemonteerd.

Kenmerken van de hogedrukvelg

  • Sterke kunststof constructie.

de banden kunnen daardoor worden opgepompt tot 50psi voor minimale wrijvingsweerstand bij het rijden op hard terrein. DUS… een hogere topsnelheid behoort tot de mogelijkheden!

  • Te gebruiken met de nieuwe tubeless banden

de schouders van de band op de velg maken het mogelijk de tubeless banden goed af te dichten, wat het oppompen aanzienlijk gemakkelijker maakt.

Hiernaast een Video over het monteren van een tubeless band.
Sommige Blokartrijders zijn er zelfs in geslaagd om hun tubeless banden op te pompen met een handpomp!

Tip:
laat een binnenband zo’n 24 uur opgepompt in de banden zitten voordat de band wordt gemonteerd.

De nieuwe velgen hebben een donkergrijze kleur en dezelfde lagers en afstandsbussen als de oudere velgen, dus die hoeven niet te worden vervangen bij het upgraden van uw velgen.

Composiet velgen (donker grijs) en complete wielen zijn nu via de dealer verkrijgbaar.

Nieuwe velg BWH2005

Licht grijze velgen

De standaard gemonteerde licht grijze velg zal gefaseerd worden vervangen door de nieuwe donker grijze velg en is al standaard gemonteerd op nieuwe Blokarts.
Er is nog een zeer lage voorraad van de oudere lichtgrijze velgen, dus wanneer je er nog een wilt, wordt aangeraden, om zo snel mogelijk te bestellen. Ze worden niet meer opnieuw gemaakt.

DUS ….. op is op!

Nieuwe "Big Fork"

Een van de beste aanpassingen die in de loop der jaren aan de Blokart is gedaan, was de verandering van een stalen naar een gesmede aluminium vork. Sterkte- en corrosieproblemen waren verdwenen en de nieuwe vork heeft een te  vervangen as en stuurbuis in plaats van, na een ongeval, de volledige vork te moeten vervangen.

Vanwege die successen bij de standaard Alloy Fork heeft het Blokart R&D Team ook een Forged Aluminium Big Fork ontworpen!

Nieuwe Big Fork

Maar het is belangrijk te weten, dat de “Big Fork” in NZ en Australië al is uitverkocht en er zal een paar maanden nog geen voorraad zijn van het nieuwe model … maar het is zeker het wachten waard!

Verwachte tijd van beschikbaarheid is maart 2023

Nieuwe Down Haul

Het is bekend, dat de aluminium haak van het standaard Downhaul-systeem na verloop van tijd problemen geeft, omdat deze uit het oog onder in het zeil valt wanneer de downhaul wordt losgelaten.

Het is al langer een doelstelling van Blokart Int. om hieraan een eind te maken.
Vanaf eind januari zijn alle Blokarts voorzien van een nieuw systeem met:

  • een quick release beugel met vastgezette pin die permanent op de downhaul is gemonteerd.
  • een V-Jam-vasthouder die het trekkoord stevig vergrendelt, maar toch gemakkelijk verstelbaar maakt.
  • dezelfde downhaul-verhouding

Alle zeilen leverbaar

Blokart Int. is verheugd aan te kunnen kondigen dat alle zeilkleuren (zwart, oranje, blauw en geel) in alle maten nu vanuit Nieuw Zeeland uit voorraad leverbaar zijn.
Let op! 2m alleen zwart

De Blokart-opstelling vanaf nu

2022 Blokart uitvoering met Composite 50psi velgen (donker grijs), tubeless hogedrukbanden, mesh-zitting voor alle weersomstandigheden en 100% gepolijst roestvrijstalen chassis.